E-Mail:     info@evertswebservices.nl
Website:  https://evertswebservices.nl
Telefoon: +31 6 27561153

Langbos 25
Oosterhesselen
7861 BA

SSL certificaten

Met een SSL certificaat wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden. Via een versleutelde verbinding (https), bescherm je je data zoals formulieren, bestellingen en andere informatie. Met SSL wordt jouw data versleuteld en kunnen bezoekers jouw website met vertrouwen gebruiken.

Voor zakelijke websites is het tevens wettelijk noodzakelijk dat jouw website met een SSL certificaat beschermd is. Hiermee voldoe je aan de AVG op het gebied van website veiligheid en tevens zien bezoekers overal op jouw website het slotje in de adresbalk. Is dat certificaat er niet, dan meldt Chrome dat je site onveilig is.

Type SSL certificaten

Er zijn verschillende soorten SSL certificaten, echter zijn er in de praktijk drie typen die het meest gebruikt worden: enkel domein SSL (standaard en meest gebruikt), een wildcard SSL (voor onbeperkt subdomeinen) of een uitgebreide validatie SSL (voor webshops, banken en commerciële websites).

Domein validatie (DV) Enkel domein

Validatie op domeinniveau is de meest elementaire soort SSL. Het eigendom van het domein wordt geverifieerd en er is geen papierwerk vereist. Het wordt erg snel uitgegeven en biedt een basis encryptie. In het algemeen zijn deze het minst duur.

Wildcard SSL Meerdere subdomeinen

Een validatie SSL op organisatieniveau is vergelijkbaar met domeinvalidatie, maar het bevat ook een authenticatie van het bedrijf of de organisatie achter het domein. Het biedt een hoger niveau van beveiliging en laat je klanten weten dat ze de server met hun persoonlijke gegevens kunnen vertrouwen.

Uitgebreide validatie (EV) Enkel domein

Uitgebreide validatie is de meest uitgebreide validatie. Het validateert niet alleen het domein en de authenticatie van het bedrijf of de organisatie, maar het voert ook een uitgebreid onderzoek uit voordat een certificaat wordt uitgegeven. Het biedt het hoogste niveau van beveiliging en vertrouwen.

Trustpilot