0 ➡ Start hier: Alles over hosting bij Everts Webservices

Hieronder een overzicht van de belangrijkste handleidingen voor website hosting

Om te beginnen:

cPanel

Elk hosting account bij Everts Webservices krijgt een cPanel account, dat je kunt gebruiken om makkelijk alle aspecten van je account, zoals website, bestanden, applicaties en e-mail die gehost wordt op je account, te configuren. cPanel is een controlepaneel beschikbaar op al onze accounts en indien besteld ook op onze maatwerk VPS/servers.

Voor het gebruik van cPanel voor je hosting, domeinen, e-mail en SSL certificaten zie hieronder of raadpleeg je de betreffende rubriek.

Inloggen op jouw cPanel

Instellingen

Inzicht in het gebruik

Website verhuizen

Als je elders al een site hebt (bij andere provider of op je eigen computer) en die wilt verhuizen naar Everts Webservices, dan kun je dat zelf doen met onderstaande handleidingen. Je kunt ook Everts Webservices inschakelen daarvoor, bij de pakketten vanaf Professional rekenen we daar geen kosten voor!

FTP

De meeste websites bestaan uit zowel bestanden als een database. Het snelste is vaak om de website te importeren met Installatron in je cPanel. Als dat niet gaat, dan kun je de website-bestanden verplaatsen (uploaden) met FTP naar de Hoasted server. Daarvoor gebruik je een FTP-programma, bijvoorbeeld FileZilla.

Databases exporteren en importeren

Daarnaast moet ook de MySQL database verplaatst worden naar Everts Webservices, met bijvoorbeeld phpMyAdmin.

Website installeren/zelf bouwen

In cPanel zit een programma waarmee je automatisch al een website kunt laten installeren: Installatron. Met het programma kun je tientallen verschillende zaken op je website installeren, ondermeer voor applicaties als webshops (Magento en WooCommerce), CMS (ondermeer Drupal, WordPress en Joomla), forums, wiki, gastenboek, chat, agenda, foto’s en bestandsbeheer).

MySQL: databases

Vrijwel alle websites op Internet maken gebruik van één of meer databases op basis van MySQL/MariaDB. Hier een aantal handleidingen:

Website verbeteren/versnellen

Website beveiligen

Helaas zijn er kwaadwillenden die graag websites hacken. Het is daarom belangrijk om je website goed te beveiligen. Everts Webservices zorgt al voor een aantal maatregelen als de Imunify360 Firewall,  Mod_security (een anti-hack filter), actief opsporen van malware op websites en regelmatige backups. Over wat je zelf kunt doen:

Bezoekerscijfers

Backups

Oplossingen bij websiteproblemen

Trustpilot